středa 14. dubna 2010

Velikonočně jarní tvoření

Trošku opožděně, ale přece :-)
O Velikonocích vždy odjíždíme na chatu na Borkách, kde se krásně provětráme na čistém vzduchu, přejíme se výborného mazance od babičky a v neposlední řadě společně s ostatními ženami  a dětmi malujeme vajíčka. Letošní Velikonoce tomu tak ale nebylo. Poprvé jsme zůstali doma. Trochu jsem se té změny obávala, ale nakonec to dopadlo výborně. 
První jarní dekoraci vytvořila Nikolka se Zuzankou - nádherně nazdobily větvičky kroucené vrby ozdobami z korálků. (Kousek je vidět na první fotce.)
 
Doma jsme potom zkoušeli ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty.  Pracovalo se s ní výborně, mě o to lépe, jelikož jsme věděla, že tvrdne opravdu rychle a nejsou tedy možné žádné prodlevy. (Jupíííí.)








Večer jsem se odreagovala u tvoření dekorace na dveře a další večer jsme se s Nikčou pustily do barvení (v našem případě spíše zdobení) vajíček. První  vajíčko Nikča ozdobila voskem, ale jelikož to bylo časově náročné, vytáhla jsem starou dobrou pistoli (tavnou) a můj dekorační kufřík a to byl jiný fofr. Nikolka byla nadšená, a čím později bylo, tím více ožívala a rychleji pracovala (to má asi po mě, mám to tak taky, ale ty rána...) Lítala, stříhala, lepila, no šlo nám to náramně. A originální vajíčka v moderním jarním outfitu byla na světě :-)
Honzík upletl Tobíkovi i sobě pomlázku. Tobíkovi se to moc zamlouvala. Na Velikonoční pondělí, ale už tak odvážný nebyl..... Tatínek to za něj musel dohánět :-)