středa 22. prosince 2010

U kadeřnice






 Nikolka chtěla zachovat delší vlásky a ustřihnout ofinku. Tak to s paní kadeřnicí vymyslely.... 
U Tobíka bylo cílem ostříhat a to rychle. Lízátko snědl dřív než se dostal na řadu, ale úkol byl nakonec přece jen splněn. Uffff.

úterý 21. prosince 2010

Malí závodníci běží pro Zrnka

V neděli 12.12. jsme se s radostí zúčastnili prvního (zkušebního) Dobroběhu Klubu pomalých matek při Baby-cafe.cz pro Zrnka o.s.
Ujali jsme se také výroby startovních čísel. Nikolka to brala velmi zodpovědně a moc mi pomohla při tisku číslic. Foukali jsme nakonec fixami na textil. Každé číslo bylo originál:-) 

Dětem se závod moc líbil a ještě více zázemí rodinné čajovny, kde využili všeho, co bylo po ruce. Bezkonkurenční byly bubínky. Opravdu parádně se vyřádili. Nikolka neustále vyvolávala: "Lidé, za chvíli začne hudba, připravte se k tanci...."

Honzík se pro tentokrát ujal role zkušeného uspávače a bravurně uspal roční holčičku, zatímco rodičové běželi závod.....

Nakonec jsme si báječně zabobovali.


Star Dance II - volný styl



 Nemůžu si pomoct, musím to sem opět dát........

Nadšená žehlířka


Jak jsem již kdysi zmínila, žehlí se u nás pouze když přijede babička z Kostelce. Já ji chystám průběžně Honzovy košile, ona je žehlí, když my jsme večer pryč. 
Tentokrát toho bylo jaksi více, jelikož se nám podařilo chytnou vši (tedy vlastně jednu veš a pár hnid). Deratizaci jsem provedla velmi důkladnou, podstoupila ji i babička hned když přijela....:-) Prádla bylo tedy tentokrát požehnaně a žehlení také více. Bylo mi doporučeno žehlit především povlaky od polštářů. Babička se toho ochotně ujmula a Nikča stále žadonila, že chce žehlit také. Nachystala jsem jí tedy také kupičku a ona žehlila hned po babičce. Žehlila nadšeně, radostně, opatrně a toho, že nemá žehličku v zásuvce si všimla asi po 20 minutách :-)

neděle 19. prosince 2010

Mobil made by NIKI

Nikolka byla nemocná, nechodili jsme ven a tak se občas stalo, že na ní přišla nuda. Tu ale umí celkem hravě zahnat a dokonce k tomu již někdy nepotřebuje ani mě. Sama si vzala "Velkou knihu skvělých nápadů", našla jeden z nápadů a řekla: "Tohle si vyrobím". Jak řekla, tak učinila. Já ji pomohla jen s nastříháním proužků a konečným zavěšením na špejle. Ve skutečnosti je tedy daleko krásnější.....


Loutkové představení

Bylo to kouzelné:-) Sami si vymysleli, sami připravili. Na konci tajný pohled do zákulisí.



Dnes nevařím


Nemusím, mám na to zdatné pomocníky. Zabaví se, neškodí a já mám uvařeno-ideální. Výsledek byl výborný. Příloha byla rýže a dobrovolníci z řad trpělivých ji jedli hůlkami. Tobiášek mezi nimi nebyl. Hůlky okamžitě zahodil a dožadoval se VELKÉ lžíce :-)



Taneční řádění aneb přísný trenér opět v akci

Trošku jsem to tady flákala a tak teprve teď doplňuji více méně pár fotoreportáží. Začínám s moji oblíbenou a někomu již avizovanou  - taneční. Je to jen zlomek fotek, ale ty grimasy mě vždy dostávají.... :-))




 

Pan trenér Tobiáš občas používá opravdu drsné metody, ale výsledek je uspokojivý po všech stránkách....