úterý 6. dubna 2010

Nikolka šlapačková

"Mamíííí, já chci šlapačky, prosím...." Aneb z jednostopého odrážedla rovnou na kolo bez koleček. Doporučuji. Rozjezd tedy ještě sama nedá, ale potom jede jak drak a vypadá, že se jí to snad i líbí :-)))

"A až pojedeme za babičkou Helou (Borka), tak budu jezdit pořád dolů a nahoru a zase dolů....". (Minulé jaro děti včetně Nikči na odrážecím kolečku jezdily od chaty dolů "šusem". Moc se přitom bavily, my jsme trochu trnuly, ale byly jsme rády, že se samostatně baví a velmi dobře unaví....)

Hollywoodský úsměv

Dámy, už jste se pokochaly? Tak teď šup na čtení :-)))
To, že Nikolka dobře spolupracuje u lékařů, je nám dobře známo. Neznám u ní žádné protesty, vřeštění, není nutné jí "zalehávat". Prostě jí okomentuji, co se děje a ona drží. Asi ví, že je to potřeba, co ale ví zcela určitě, že u zdravotní průkazky vždycky najde něco na zub.....
U zubařů to tak valné doteď nebylo. Ale návštěva minulý týden předčila všechny moje očekávání. Paní doktorka, která nám byla přidělena na preventivní prohlídku místo našeho chirurgií vytíženého kamaráda doktora, byla velice příjemná. Nikču i mě (Honzíka asi taky....??) si hned získala. Byla velice pečlivá a trpělivá. Ve finále u ní Nikolka absolvovala klasickou zubní hygienu s elektrickým kartáčkem i ultrazvukem. (Na některých místech se jí dělají flíčky buď díky špatné technice čištění nebo díky bakteriím vznikající u někoho na mléčných zubech.) Celých asi 15 - 20 minut vydržela s otevřenou pusou, nemukla, nehnula se, neprotestovala proti hnusné, pálivé pastě, prostě spolupráce na jedničku s hvězdičkou.
Zoubky má nádherně bílé, Tom Cruise se může jít zahrabat :-)!!!

Tobík absolvoval prohlídku také, tam to ZATÍM tak slavné nebylo. Asi se styděl před paní doktorkou, jelikož  moc zubů zatím ještě němá. Příště to na ní dozajista vybalí.....