úterý 6. dubna 2010

Nikolka šlapačková

"Mamíííí, já chci šlapačky, prosím...." Aneb z jednostopého odrážedla rovnou na kolo bez koleček. Doporučuji. Rozjezd tedy ještě sama nedá, ale potom jede jak drak a vypadá, že se jí to snad i líbí :-)))

"A až pojedeme za babičkou Helou (Borka), tak budu jezdit pořád dolů a nahoru a zase dolů....". (Minulé jaro děti včetně Nikči na odrážecím kolečku jezdily od chaty dolů "šusem". Moc se přitom bavily, my jsme trochu trnuly, ale byly jsme rády, že se samostatně baví a velmi dobře unaví....)

8 komentářů:

Helena řekl(a)...

Jste holky šikovný...

Doporučuju rozjezd od obrubníku chodníku, jde to lépe....

Eva řekl(a)...

Aha, to by asi šlo.....Zítra vyzkoušíme.
Nejvíc by se jí asi líbil tzv. dámský rozjezd??, kdy přehazuješ za jízdy nohu přes sedlo :-)

Pavla řekl(a)...

My jsem se přece bály o naše auta, která byla zaparkovaná pod kopcem..;o))))
A děti mezi nimi extrémně blízko a kolísavě projížděly v závodní rychlosti...:o)))

Helena řekl(a)...

Dámský rozjezd? To by asi nezvládla, ne?

Ad Pavla: vy jste se bály o auta, jo?? Já jsem se spíš klepala, aby trefily tu uličku mezi ploty, jinak by asi skončily za plotem u "medvědího psa"

Postelec řekl(a)...

Zase musím jen chválit a co na to Tobík?Kopce bych zatím moc nepodoručovala,má sice helmu,je dost oblečená,ale ten silniční lišej nic moc...Vzpomínám si na svoje začátky,kdy jsem skončila v příkopě,ale mezi kopřivami,ještě ted to vnímám...A odrážet se od obrubníku,to je dost dobrá rada.A tak asi ted nemusíš chodit běhat,vedle Niki to je asi dostatečné,ne?

Eva řekl(a)...

Když jede Nikolka na kole, Tobíka mám na zádech a tam je moc spokojen :-)) Při jízdě je stabilní jen ji malinko šťouchnu při rozjezdu...
Jinak ten kopec na Borkách je bezva. Je to na trávě, takže ideální....

babča z Rokytnice řekl(a)...

Niki, je to paráda!!! Ty si jedeš a mamka běží vedle tebe s Tobíkem na zádech (jako indiánská babička).
Ale ten silniční lišej opravdu nic moc, jenže travní lišej je snad ještě horší - tráva je sice měkká, ale taky se umí pěkně zadřít. A díky své měkosti jde opravdu špatně pryč. Navíc barví nazeleno, takže se i těžko rozeznává, co je "jen" obarvené a co chce ještě odrhnout ;-). Bohužel jsem to vyzkoušela na vlastní kůži. Opravdu nic moc příjemného.
Ale až přijedete do Rokytnice, vymyslíme na tom asfaltovém hřišti nějakou slalomovou dráhu. Jo?

Eva řekl(a)...

To bude Nikča moc ráda :-)