pátek 7. října 2011

Ať žije samospoušť :-)


Jablko nepadá daleko od stromu :-)

Aneb není nadto, když výlet s dětmi baví i rodiče :-))
V září vzal Honzík děti na jeden již déle plánovaný extra výlet do německého zábavního parku Churpfalzpark. (Informace v češtině ZDE.) Já jsme s Beátkou jet nechtěla a tak jako druhý dospělák jela nakonec Honzova sestra Jana. Nechala se sice dlouho přemlouvat, ale nakonec si to  moc užila :-)))
Děti byly samozřejmě nadšené, o Honzíkovi ani nemluvím...  Můžeme jen doporučit:-)











2. měsíc s Beátkou

Druhý měsíc s Beátkou už byl více cestovní. Nikolka nám odjela nejprve na tábor na Borka s babičkou Helou a dědou Jindrou a poté na Zuzančin tábor do Krasnic. Po Beátčiné kontrole v 5. týdnu (4,13 kg  a 54 cm)  jsem odjela s dětma na Borka. Bylo tam parádně. Fotila jsem bohužel velmi málo...  Nikolka si užila poslední dny prázdnin s babičkou z Kostelce a Tobík si zase užíval individuální společnosti Sárky a Terezky. Beuška nám tam pěkně povyrostla:-))








Šnečí závody

Nikolka je klasická žena sběratelka. Sbírá nejen plody, listy, květiny, kamení, ale i zvířata.... Přímo se vyžívá ve sbírání slimáků, žížal a hlemýžďů. Jednou tak nasbírala spoustu malých šnečků, kteří byly v lezení opravdu zdatní. Nedalo nám to a uspořádali jsme šnečí závody. Nikolčin šnek samozřejmě vyhrál.....
(Šnečí detail vlevo fotila Nikolka)



čtvrtek 6. října 2011

Výlety s tatínkem

Aby se děti doma příliš nenudily a Beátka měla v prvních dnech více klidu, vyrazily na výlety s tatínkem třeba do leteckého muzea nebo do ZOO. V leteckém muzeu je tedy více zaujaly kalužiny, ale účel byl splněn. V ZOO zase vystoupení lachtanů Melounka, Julinky a Báry....
Koncem prázdnin byly na jednom extra výletě, o kterém napíši zvlášť později....






1. měsíc s Beátkou

Jak jste si zajisté všimli, tvorba našich webových stránek byla nyní odsunuta mezi úkoly, které nejsou prioritní. (Pomalu se tam přesouvají i jiné činnosti a podle toho vypadá naše domácnost :-)) Tím si nechci stěžovat, že bych s Beátkou nestíhala, jen jsme prostě více venku a když jsme venku, těžko doma uklidím, že? No, ale jak se tam ten binec udělá, když jsme vlastně venku????? ....se asi ptáte... Prostě udělá, ale už SE neuklidí.....)
Zpoždění bych teď ráda dohnala a dostala se do aktuální doby. Pro urychlení to tedy budou převážně fotky. Vybírám pár kousků z prvního měsíce: