neděle 19. září 2010

Razítkovaná


Honzík se včera ujal zábavy pro děti. Napínal nás je do poslední chvíle, ale když vytáhnul brambory a poté se marně sháněl po barvách, bylo mi jasné, že se budou vyrábět razítka.
Oželela jsem tak oblíbený nákup potravin a výroby razítek jsem se zúčastnila i já. Honzík mi nejdřív vtipně přidělil horší nůž a sám si zlehka tvořil tvary typů autíčko a kytička.....

Dětem i mě se zábava moc líbila, Tobíkovi však nejvíce vymačkávání temperovek....

Těšíme se na další nápady :-)

Babička učí děti mluvit sprostě.....

 Babička z Kostelce koupila dětem korbáčiky (sýr - pletýnky). Nikča i Tobík ho přímo vdechli. Za půl hodiny se Niki ptá:

 "A proč se ten sýr vlastně jmenuje KURVÁČEK ?..." :-))))

Dovedete si představit, jak by šel na dračku sýr s tímto názvem? :-))

Nikolka ve "službě"

Minulý týden měla Nikolka premiéru. Byla 4 dny mimo domov bez rodičů. Zůstala totiž sama u babičky z Kostelce. Bylo to takové chvilkové rozhodnutí, s kterým babička i Niki celkem radostně souhlasily. Obě si to zdá se moc užily, jelikož si již při příjezdu domlouvaly, kdy že zase spolu někam vyrazí. Stihly si udělat výlet do Chrudimy, Hradce a zpět do Kostelce. Sklidily zahrádku, zašly na houby, všude jezdily vláčkem, no myslím, že si Nikolka dokonale odpočinula od svého bratra t.č. mlátiče, tahače, kousače.... 
Tobík si na svoji sestru vzpomněl pouze 10 minut po odjezdu z Kostelce, kdy začal ukazovat na sedačku, kde místo Niki "seděla" taška". Vysvětlení, které následovalo stačilo, on spokojeně usnul a již se na Nikču neptal. 

Nikčinu nepřítomnost si patřičně užíval tedy až na chvíle, kdy u nás byl na návštěvě Kopík.... To jaksi Tobík nemohl rozchodit, takže svoje mlátičské metody uplatňoval na Kopíka (více než obvykle) a ten, vycvičen od svých sourozenců, téměř bez ustání křičel. Někdy tedy spíše preventivně.

Já jsem využila situace a rozhodla jsem se konečně došít kapsář pro Nikču. Nakonec nezůstalo jen u kapsáře. Zvelebili jsme Nikolce celý spací koutek (polička, lampička, záclonka, potažená postel....). Není nad to dělat pod tlakem, alespoň u mě to funguje výborně:-))

Ovšem nejbáječnější  na celém tom výletě bylo přivítání Tobíka a Nikči. I přes svoje rozepře spolu začali bláznit, válet se po sobě, hopsat po postelích a u toho se bez ustání řechtali jak blázni. Tobík neustále Nikču někam lákal  svým krtečkovským  "POĎ, POĎ" a ona ochotně chodila za ním a dále ho bavila.
Byli kouzelní a šťastní. A my ještě víc. Jsou to naši velcí miláčkové :-)

Inspirace k nezaplacení

Také příznivcům našich stránek nemohu odepřít téměř kompletní I2M Team aneb vnoučata Helenky a Jindry. Chybí pouze duo Violka a Emmička, neměly oblečen dres a ještě si dovolily usnout....