neděle 19. září 2010

Nikolka ve "službě"

Minulý týden měla Nikolka premiéru. Byla 4 dny mimo domov bez rodičů. Zůstala totiž sama u babičky z Kostelce. Bylo to takové chvilkové rozhodnutí, s kterým babička i Niki celkem radostně souhlasily. Obě si to zdá se moc užily, jelikož si již při příjezdu domlouvaly, kdy že zase spolu někam vyrazí. Stihly si udělat výlet do Chrudimy, Hradce a zpět do Kostelce. Sklidily zahrádku, zašly na houby, všude jezdily vláčkem, no myslím, že si Nikolka dokonale odpočinula od svého bratra t.č. mlátiče, tahače, kousače.... 
Tobík si na svoji sestru vzpomněl pouze 10 minut po odjezdu z Kostelce, kdy začal ukazovat na sedačku, kde místo Niki "seděla" taška". Vysvětlení, které následovalo stačilo, on spokojeně usnul a již se na Nikču neptal. 

Nikčinu nepřítomnost si patřičně užíval tedy až na chvíle, kdy u nás byl na návštěvě Kopík.... To jaksi Tobík nemohl rozchodit, takže svoje mlátičské metody uplatňoval na Kopíka (více než obvykle) a ten, vycvičen od svých sourozenců, téměř bez ustání křičel. Někdy tedy spíše preventivně.

Já jsem využila situace a rozhodla jsem se konečně došít kapsář pro Nikču. Nakonec nezůstalo jen u kapsáře. Zvelebili jsme Nikolce celý spací koutek (polička, lampička, záclonka, potažená postel....). Není nad to dělat pod tlakem, alespoň u mě to funguje výborně:-))

Ovšem nejbáječnější  na celém tom výletě bylo přivítání Tobíka a Nikči. I přes svoje rozepře spolu začali bláznit, válet se po sobě, hopsat po postelích a u toho se bez ustání řechtali jak blázni. Tobík neustále Nikču někam lákal  svým krtečkovským  "POĎ, POĎ" a ona ochotně chodila za ním a dále ho bavila.
Byli kouzelní a šťastní. A my ještě víc. Jsou to naši velcí miláčkové :-)

7 komentářů:

babča z Rokytnice řekl(a)...

Teda ten koutek krásně prokouknul, přímo se rozsvítil! Niki s Tobíkem mají štěstí, že mají tak šikovnou maminku. Kam chodíš, Evi, na ty nápady? Nelze jinak, nž hluboce smeknout...

Helena řekl(a)...

No, Evo, ty ses teda rozjela... Na první fotce to vypadá, žes šitím "objela" celý dětský pokoj... Máš to přímo na stěně nebo jsi dokonce vyrobila dřevěný rám??

Eva řekl(a)...

Kdyby mi to jen netrvalo tak dlouho se k tomu dostat, potom to už jde rychle. Červený podklad ke kapsáři mi tady ležel minimálně měsíc.... Jinak je to navlíknuté na laťce, která je připevněna do zdi.Uvidíme, jak to bude vypadat po používání. Od Honzíka jsem dostala taky pochvalu a hned úkol, že musí mít i Tobík, aby se mohl k Nikušce přestěhovat:-))....

Pavla řekl(a)...

Tak to si děláš legraci, ne? Ty umíš takový věci a nevyděláváš si tím?!!!!

Eva řekl(a)...

Šplháš, co? Chceš taky pro holky, že? Honza řekl, nejdřív bude mít Tobík, potom ať si šiju pro ostatní :-)))

Postelec řekl(a)...

Vyletování s Nikolkou jsme si opravdu užily,Nikča zná houby jak profík a za práci vzít umí bez reptání,spíše s nadšením.Myslím,že pokud bude se svou šikovností napodobovat maminku,tak na Tvoje holčičky Pavli brzy dojde řada.Na fotkách to vypadá krásně,ale nejsou zachyceny motýlci kteří tam poletují přímo v exotických barvách po pokojíku,polička s laděna s dekoračkou a okolím,fakt skutečnost mnohem krásnější.A Evča byt celou noc před našim příjezdem skoro nespala,září a hýří štěstím,opravdu klobouk smekám i když ho nenosím!!!!

Pavla řekl(a)...

No, holky už mají kapsář (mnohem menší), ale vůbec jim to nevadí - nepořádek tam mají obrovský. Takže žádný větší kapšář pro ně nechci...:o)

Já jenom, že bys to mohla dělat jako Bára.... A kdybys to rozjela, tak bych se i přidala třeba s pletením a nebo taky něco šila..;o))