neděle 20. června 2010

Dinosauři v bazénu

Na poslední chvíli jsme se dostali na náhradu plavání a dozvěděli jsme se, že máme mít originální čepici do vody, ve které bude možné plavat.  V záloze byla sice kočička, co jsem šila Julince, ale Nikolčin oblíbený dinosaurus byla výzva. Z časových důvodů naštěstí nebylo možné nic šít a tak bylo jasné, že musí přijít na řadu moje oblíbená tavná pistole.
Po obědě jsem tedy uložila všechny děti (hlídala jsme i Prokopa), dala si kávičku (již piji i s kofeinem), nechala jsem chvíli pracovat moje zarezlé mozkové závity a pustila se do toho. Za necelou hodinku jsem měla čepici pro Nikču i pro mě a jako bonus drápky a náramky pro Nikču.

Potřebujete:
  • silonkové podkolenky
  • kousek karimatky
  • tavnou pistoli
  • nůžky
Výroba je velice snadná a opravdu velmi rychlá. Nikolka i ostatní děti byly nadšené. 

Vítej sluníčko aneb vodní bitva v Solnici


Potřebuje toto vůbec nějaký komentář? Možná jedině, že krátká návštěva v Solnici se maximálně podařila, děti se náramně vyblbly a oslavily příchod pořádného sluníčka. Jak je z fotek patrné, bojoval nejstarší Míša proti všem holkám. Později se přidaly i další děti z okolí. Tatínkové fungovali jako dobíjecí stanice a maminky si mohly krásně popovídat :-) Tak si představuji ideálně strávené odpoledne. Po vodní bitvě následovalo bublifukové řádění ...
   
Voda došla....

Šatičky ze zavinovačky

Sárka (nejstarší neteř) má svoji nejlepší kamarádku Zuzanku. Chovají se k sobě moc krásně a já ji takovou kamarádku moc přeji. Když jsme byli v Olomouci, měla Zuzanka zrovna narozeniny. Sárka pro ni chtěla koupit nějaký dárek a Pavlínka mě pověřila, ať se Sárkou zajdu něco koupit. Sárka mi řekla své tipy, mezi kterými byly i oblečky na Zuzančinu panenku.  HA, vyřešeno. Nemusíme nikam jezdit a utrácet zbytečně penízky. Obleček ušiji večer. Ráno bude připravený, slíbila jsem.... 
Jedny šatičky na panenku už jsme spíchla Nikolce a taky vím, že práce v časovém pressu mi jde nejlépe, proto jsem neměla důvod si nevěřit.... Mamka mi poskytla nádherný materiál v podobě vyřazené zavinovačky. Ušila jsme tedy zase šatičky. 
Moc mě to bavilo a těšilo, že můžu pro Sárčino krásné kamarádství něco udělat. Jelikož byl ale materiál dost vetchý a Tobiášek dost nechápavý, skončila jsme nad ránem.... Odměnou mě byla Sárčina  a Zuzančina radost. Hřeje mě to u srdíčka ještě teď. :-) Díky Sárko za tuto příležitost.

P.S. Za dva dny píše Pavlínka, že se šatičky roztrhly na bříšku.... Poučení pro příště :-)

Kočárkování v Olomouci

V Olomouci se opět dostává do popularity jezdění s kočárky. Pro někoho povinnost, pro jiné zábava. Tobíkovo prvotní nadšení vydrží asi minutu. Oproti tomu Nikolka se projevuje jako profesionální maminka. Strčila by do kapsy leckterou prvorodičku. Nechybí ani  plína proti sluníčku. (Jen škoda, že zrovna žádné nesvítí .-))



Besídka na závěr

Nikolce pomalu končí její první školkový rok. Když bych měla shrnout jeho průběh, nedopadlo to vůbec špatně. Žádné brečení ráno při loučení, žádné razantní odmítání školkové docházky, žádné velké přemlouvání.  Když začínala, byla velice natěšená. Neměla tudíž žádný problém v začátcích. To také díky tomu, že se třídy věkově nerozdělují (děti zůstávají ve stejné třídě a mají stále stejné paní učitelky) a  díky tomu mohla chodit s Kryšťou a Julčou (bratranec a sestřenice). Čekala jsem, že do 2 týdnů či později nastane zlom. Stále čekám, Zlom nenastal. Jediný náš problém je bláznění při odchodu a ignorování příkazů maminky :-). To ale již řeším tím, že na ní prostě počkáme s Tobíkem venku a ona se sama obuje a oblékne. Je přece už "starší", jak nám stále zdůrazňuje.

Paní učitelky jí chválí a nestěžují si na ni. Spolupracuje dobře, obléká se prý výborně a rychle :-)....
Tento rok navštěvolala 2 kroužky v rámci školky - foukací harmoničku a keramiku. Harmonička je skvělá (doporučení Zuzanky nezklamalo), velmi jí baví a dokáže jí zabavit kdykoli a kdekoli. Nejraději hraje v autě :-) O keramice moc nemluví, ale výsledky jsou tedy alespoň pro mě nádherné.

To, že Zuzančiny děti chodí do stejné třídy má nesporně spoustu výhod nejen pro Nikolku, ale i pro mě. Nedávno měly děti besídku. Zuzanka nejen že fotila, ale napsala o besídce rovnou i krásný článek. (K článkům patří i úvodníky, které najdete po kliknutí na Úvod.) Popis i fotky hovoří za vše. Moc jsme se pobavili a nasmáli.
Jediné, co mohu dodat, je přání, které Nikolka napsala do mého srdíčka : "Maminko, nakreslila jsem Ti malinkou kytičku, to je pro Tebe dáreček."   
Je to miláček :-))