pátek 24. června 2011

Útulňáci

Nikolka si velice potrpí na útulno a také si ho kolem sebe ráda vytváří. Každý den si například vyrobí co neútulnější pelíšek. To se obskládá úhledně polštářkama a plyšákama, deku pěkně natáhne. Vše má své místo.
Tobík od ní už něco také odkoukal, ale někdy nezná míru......když je jdu zkontrolovat, nestačím se divit :-))))


Besídka ve školce

Děti si ke dni matek tradičně připravily ve školce besídku s písničkami, básničkami a pohádkami. Moc se jim to povedlo.  Tobík se občas také připojoval. Na závěr jsme my, maminky, dostaly od dětí krásné přáníčko a dětmi vyrobený keramický výrobek.




Poté byl tentokrát pro děti připraven zákusek, který velmi chytře vyrobila jedna z maminek. Na každém zákusku mělo každé dítko svoji školkovou značku. Nikdo se nehádal a nepral. Jen Tobík pořád nechápal, kde má zákusek on.....

Na květnové pouti - Lázně Toušeň

Začátkem května nás Honzík pozval na pouť do Lázní Toušeň. Děti byly samozřejmě velmi nadšené. Honzík taktéž. Já jsem fungovala jako fotograf a držák balónků a bot....:-) Každý si mohl vybrat 3 atrakce a jeden balónek.
Tobík poprvé ochutnal cukrovou vatu. Byl legrační, klasicky nejdřív moc nevěřil tomu, že se to může jíst....




Největší úspěch měly u Nikušky vylepšené trampolíny a u Tobíka bezkonkurenčně skákací hrad s balónky.

Lyžovačka - (doháním resty I.)

 Tak jsem si konečně našla nějaký čas a doufám, že doženu resty na našich stránkách.
To, že čekáme třetí miminko už asi není nikomu tajemstvím - zvlášť teď, kdy jsem v 36tt a břicho je nepřehlédnutelné :-)). To je také ten hlavní důvod, proč raději volím spánek místo nějakých stránek :-)
Dnes jsme si ale jaksi nadespala a tak doženu alespoň kousek.....

Lyžování v Říčkách v Orlických horách aneb super jarní prázdniny:
Sestra Zuzanka - spoluúčastnice "zájezdu" mi velmi zjednodušila práci svým článkem "Lyžníci" z 25.2.2011, kde detailně popisuje celou naši výpravu. Zajisté většina z Vás již četla.....
Měli jsme veliké štěstí, jelikož jarní prázdniny připadly zrovna na dobu, kdy byly děti zdravé. Jsem za ně moc ráda, jelikož si to myslím báječně užily... Děkuji Zuzance za pomoc a prvotní nakopnutí a také babi a dědovi z Rokytnice za poskytnutý azyl.
 
Děti - lyžaři (Kryšťa, Julinka a Nikolka) byli  naprosto skvělí, byla jsem z nich nadšená. První den byli rádi, že se udrží na těch svých špejličkách a  po dvou lekcích jeli již na velký kopec (přes 2 km) a celý ho sjeli!!!! Julinka s Nikolkou měla opravdu jen jednu lekci za den, víc by nevydržely a v Rokytnici nebyl na trénování sníh. I přesto ten pokrok byl ohromný.  Tiše jsem jim záviděla a moc se těším na příští rok, kdy si to s Nikčou na horách hezky užiju. Nic nepodceňuji a již letos jsem si zamluvila babičku "hlídačku" z Kostelce :-) 
Zuzanka se rozlyžovala bez velkých problémů, myslím, že by to zvládla i sama.... Toho instruktora ji vůůůůůbec nezávidím :-)) Večerní pohodička s medovinkou ji dodávala energii :-)
S Tobíkem a Kopíkem jsme to nakonec také sladili bez problémů. Nejprve jsme snědli všechny svačiny, poté pochutiny a v pátek jsme přistoupili rovnou k odměnovému lízátku.... No vždyť říkám - bez problémů :-)
pobyt na horách také velmi prospěl, jelikož mi začaly ustupovat těhotenské nevolnosti a docela dobře jsem se rozjedla. Že by v tom hrály roli karbanické večery se Zuzankou a pytlíkem brambůrků???? Jediné, co se zhoršilo, byl můj téměř vyléčený ztracený hlas.... Ale proč?????

Takže pro osvěžení dodávám jen pár fotek:
Čekaní na vybrané instruktor

Rozcvička

Kryšťa a jeho Vzor

První nastupování na dětský vlek


            












































































































  
Konec prvni lekce


První lekce









Sjezd velkého svahu
Svačinka II.

Svačinka nelyžařů I.










Odměnové lízátko od instruktorky

....i pro lyžaře zbylo :-)



Srážka


trest......
....dokonán
Lyžařská rodinka (Zuzanka na svahu)